Vesna Pešić o izdvajanjima Vlade za pojedine gradove

0
219

Sociolog dr Vesna Pešić je izjavila da Vladina izdvajanja za pojedine gradove predstavljaju loše i štetne investicije, ne samo zbog novca, već i zbog uništavanja i ruženja gradova.

Vlada Srbije je  iz sredstava budžetskih rezervi  gradu Beogradu pre izvesnog vremena izdvojila ukupno dve stotine dvadeset  miliona dinara. To je učinjeno, zbog kako je saopšteno ’’ nastalih nepredviđenih troškova, koji bi mogli dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti.’’ Ranije transfere Beogradu, ali i još nekim  gradovima i lokalnim samoupravama u Srbiji, Vlada je odobravala uz različita obrazloženja. Da li novac pored ostalog, odlazi nepotrebno i na megalomanske projekte, glasilo je pitanje koje smo uputili sociologu dr Vesni Pešić.

Samo u prošloj godini Beograd je iz budžetskih rezervi dobio najmanje sedam koma sedam miliona evra. Taj novac, je po tvrdnjama čelnika, Beograda, korišćen je za različite namene – od podizanja spomenika Zoranu Đinđiću, završnog turnira košarkaške Evrolige, preko isplate odštete roditeljima koji su vrtiće plaćali više od predviđenog, pa do rekonstrukcije fasada zgrada na teritoriji opštine Zemun.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here