Održana sednica Skupštine Unije učeničkih parlamenata grada Zrenjanina

0
164

U Baroknoj sali Gradske kuće održana je sednica Skupštine Unije učeničkih parlamenata grada Zrenjanina kojoj je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Sednica Skupštine Unije učeničkih parlamenata grada Zrenjanina održana je u Baroknoj sali Gradske kuće i tom prilikom je izabrano novo rukovodstvo. Unija ima za cilj da podstakne mlade na društveno koristan rad i da poboljša uslove života mladih. Za predsednicu je izabrana Nikolina Đokić, učenica srednje Medicinske škole.

Lokalna samouprava ima dobru saradnju sa Kancelarijom za mlade i Unijom učeničkih parlamenata. Tim povodom sednici je prisustvovao Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika koji je rekao da je Unija pokazatelj kako i na koji način bi trebalo usmeravati politiku grada Zrenjanina prema mladima.

Plan Unije je da se mladi aktiviraju i da svoje vreme usmere na korisne stvari, zaključila je nova predsednica Nikolina Đokić. Unija učeničkih parlamenata srednjih škola je telo u kojem se nalaze predstavnici svih srednjih škola grada Zrenjanina.  Kroz učenički parlament zrenjaninski učenici su dobili jedno telo koje ih predstavlja, štiti njihove interese i bori se za što bolji položaj srednjoškolaca na teritoriji grada Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here