Predsednik Vučić sastao se sa šefom poslaničkog kluba Evropskog parlamenta Manfredom Veberom

0
87

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je  rekao posle sastanka sa šefom poslaničkog kluba Evropskog parlamenta Manfredom Veberom i sa izvestiocem za Srbiju Vladimirom Bilčikom da Srbija želi otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima, ali i jasniju situaciju u pogledu budućnosti Zapadnog Balkana.

Predsednik je rekao da je imao dobre razgovore sa zvaničnicima Evropskog parlamenta o važnim temama, od Kosova i Metohije, preko ekonomske situacije u zemlji, do ekonomskog napretka Srbije.

Predsednik Vučić je ukazao da je kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju ono sa čim imamo mnogo problema i ne znamo kako će stvari teći u budućnosti, ali smo uvek spremni da istražujemo.

Na sastanku  je razgovarano i o stanju ljudskih prava, demokratiji, medijskim slobodama i svemu drugom što je u interesu građana Srbije. Predsednik je rekao i da svi zajedno moramo da napravimo najbolji mogući ambijent za izbore u Srbiji, da budu bolji od 2012.g., kada je postojao jedan medij na koji je  opozicija mogla da izlazi. Danas je situacija drugačija, ali može biti bolja.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će uvek pobeđivati rad, trud, rezultati rada, a ne koliko će se ko pojavljivati na televiziji ili u novinama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here