Antonijević: Nije dobro što na budućim izborima neće učestvovati sve relevantne političke stranke

0
106

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević je izjavio da nije dobro što na budućim izborima neće učestvovati sve relevantne političke stranke jer to može doprineti slabljenju institucija u zemlji.

Više predstavnika opozicionih partija je ocenilo da je u Srbiji politička kriza duboka, ali i da je internacionalizovana. Takođe se podseća i da je cilj kampanje bojkota predstojećih izbora, koju sprovodi deo opozicionih partija, da se smanji izlaznost i time „delegitimišu predstojeći izbori“. Može li bojkot doprineti tome da izbori nemaju legitimitet pitali smo izvršnog direktora Fondacije za otvoreno društvo Milana Antonijevića.

Urušavanje institucija i to ne samo nezavisnih državnih institucija, kako smatraju pojedini stručnjaci, je i najopasnija stvar koja se dešava u poslednjih nekoliko godina. Kao primer su navedeni izbor zaštitnika građana i izbor direktora Agencije za borbu protiv korupcije koji su pokazali da nisu utvrđeni kriterijumi za izbor na ove funkcije, a rad ove dve nezavisne državne institucije ocenjen je kao manje efikasan nego ranije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here