Nastavljen štrajk radnika “Pošte Srbije”

0
217

Štrajk radnika “Pošte Srbije” je nastavljen nakon što su predstavnici zaposlenih odbili predlog Vlade Srbije da se najniže plate u tom preduzeću povećaju za dvadeset odsto, odnosno za pet do šest hiljada dinara. 

Radnici javnog preduzeća, kako su preneli mediji, prethodno su zahtevali da se plate poštara i šalterskih službenika izjednači sa prosečnom platom u Srbiji.

Radnici “Pošte” su započeli sa protestom za povećanje plata prošlog ponedeljka, a za sada nema zvaničnih podataka koliko je od ukupno petnaest hiljada zaposlenih trenutno u štrajku.

“Pošte” su štrajakovale i u martu, a protest je tada prekinut nakon što je potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović obećao radnicima da će ispuniti dve trećine njihovih zahteva.

Predstavnici radnika su kazali da je rok za ispunjenje tih zahteva istekao 30. novembra, a da nijedan zahtev u međuvremenu nije ispunjen.

Prethodni predlog iznet pred radnike podrazumevao je da zarade zaposlenih budu veće za trinaest posto, a da se preostalim od dve hiljade pet stotina zaposlenih sa najvećim primanjima zarada uveća za pet procenata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here