Obustava rada u JP Pošte Srbije nastavljena

0
385

Obustava rada u JP Pošte Srbije je nastavljena, U Zrenjaninu trenutno umesto dvadeset osam  poštara, penzije dostavlja samo pet radnika Pošte i to onih koji u preduzeću rade na osnovu ugovora na određeno vreme.

Obustava rada u JP Pošte Srbije je nastavljena, a u Zrenjaninu radnici kao i njihove kolege traže da im se poveća plata i to pre svega onim radnicima sa najnižim koeficijentima. Radnici JP Pošte Srbije u Zrenjaninu su kao i njihove kolege širom Srbije saglasni oko osnovnog zahteva – a to je povećanje plata koje nisu povećavane sedamnaest godina. O razlozima obustave rada i o stanju u našem gradu nešto više je u svoje ime i u ime svojih kolega rekao radnik Pošte 23101 u Zrenjaninu Dragan Grujin.

Dragan Grujin je naglasio i da su radnici koji se nalaze u obustavi rada nezadovoljni obećanjima Vlade, sa kojom su se predstavnici radnika ranije dogovorili o tome da im se krajem godine povećaju plate.

Zrenjaninski poštari su saglasni da sadašnja status-kvo situacija mora da se završi što pre kako bi se radnici vratili svojim svakodnevnim obavezama.

Prema nezvaničnim informacijama koje su objavljene u javnosti, od oko petnaest hiljada zaposlenih u Pošti Srbije rad je obustavilo više od polovine zaposlenih. Direktori radnih jedinica zaposlenima izdaju radne naloge što većina njih odbija, pozivajući se na Kolektivni ugovor i Zakon o radu. Inače, Radna grupa Vlade Srbije za „Poštu Srbije“ je apelovala na radnike da prihvate ponudu o povećanju zarada od deset odsto i prosečno povećanje zarade za sve zaposlene na tehnološkim poslovima za oko trinaest koma jedan odsto, počev od zarade za januar 2020. godine.                                                                                                                                            Ovakvi zahtevi Vlade su za zaposlene neprihvatljivi, a na društvenim mrežama se pojavilo i saopštenje, iza koga stoje’’Ujedinjeni i jako razočarani poštari Srbije’’ koji su zamolili  Vladu Srbije ‚‚da preduzme sve što je u njenoj moći da se „Pošta Srbije“ sačuva od ‚‚političkog ropstva pijavice oličene u Partiji ujedinjenih penzionera Srbije koja nakaradno i štetno vodi to javno preduzeće već godinama.’’

Osim toga revolt u Pošti Srbije je izazvalo i saznanje plasirano preko društvenih mreža da se na platnom spisku ovog preduzeća nalaze i pevač  Željko Samardžić , glumac Branko Milićević-Kockica, starleta Tijana Ajfon i druge ličnosti kojima se mesečno isplaćuje oko sto dvadeset hiljada dinara za rad na nepostojećim radnim mestima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here