Čedomir Antić o pitanju eventualnog sukoba interesa ministra Nebojše Stefanovića

0
214

Istoričar Čedomir Antić je izjavio da ukoliko ne bude razrešeno pitanje eventualnog sukoba interesa ministra Nebojše Stefanovića, Srbija ne može da računa na to da se smatra demokratskm i pravnom državom.

Agencija za borbu protiv korupcije je saopštila da potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije u sukobu interesa zbog trgovine oružjem između privrednog društva GIM i Krušika, u koju je navodno umešan njegov otac.  Istoričara i člana Političkog saveta Narodne stranke, Čedomira Antića smo zamolili za komentar saopštenja Agencije.

U postupku provere sukoba interesa ministra Stefanovića, u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije je navedeno da je‚‚Agencija je pribavila informacije od GIM-a, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, Registra pravnih lica, koja se bave prometom oružja, delova za oružje i municije, Republičkog fonda PIO, kao i Agencije za privredne registre. Utvrđeno je da Branko Stefanović, otac ministra Stefanovića nije vlasnik, zakonski zastupnik, kao i da nije bio zaposlen po bilo kom osnovu, niti je na bilo koji način angažovan u navedenom privrednom društvu. ‚‚

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here