Milan Antonijević o zloupotrebi javnih resursa

0
107

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević je ocenio da bi nadležne institucije trebalo ozbiljno da shvate upozorenja da je predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović zloupotrebio javne resurse.

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović je priznao javno da je počinio krivično delo zloupotrebe javnih resura u političke svrhe slanjem službenog vozila na izbore u Lučane. Zbog toga je nevladina organizacija CRTA pozvala nadležno tužilaštvo i Agenciju za borbu protiv korupcije da hitno reaguju i da pokrenu postupke protiv predsednika pokrajinske vlade. Kako komentariše najavu inicijative Crte i da li postupak može biti pokrenut, bilo je pitanje koje smo postavili izvršnom direktoru Fondacije za otvoreno društvo Milanu Antonijeviću.

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA je naglasila povodom javnog priznanja Mirovića, da je taj funkcioner‚‚svojom izjavom zaboravio da nije pozvan ni nadležan da resursima pokrajinske vlade i o trošku građana Vojvodine i Srbije proverava glasine o političkim protivnicima. Ako institucije ne budu sankcionisale takvo ponašanje visokog državnog funkcionera,prema navodu CRTE , biće to dokaz odsustva vladavine prava.‚‚

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here