Ministar Udovičić posetio gradski bazen i školu “2 oktobar”

0
137

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, boravio je danas u Zrenjaninu gde je posetio gradski bazen i Osnovnu školu “2. oktobar”, kojoj je donirana sportska oprema.

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije, Vanja Udovičić, posetio je Zrenjanin gde je u pratnji predstavnika lokalne samouprave najpre posetio gradski bazen i trening vaterpolo kluba “Proleter” koji je prošle godine ušao u Prvu B Ligu Srbije. Od mladih vaterpolista ministar je na poklon dobio loptu sa potpisima svih članova kluba i kapicu za vaterpolo sa brojem 4. Nakon posete gradskom bazenu ministar je posetio i Osnovnu školu “2. oktobar” kojoj je uručena vredna sportska oprema, a u kojoj se za predstojeće vrhunske rezultate pripremaju i članice ženskog košarkaškog kluba “Proleter”. U svojoj izjavi za medije ministar je rekao da je Zrenjanin grad koji je pokazao da može da bude domaćin velikih međunarodnih takmičenja, da može da iznedri velike šampione i osvajače svetskih i olimpijskih medalja, koji je pokazao da može biti prvak i u školskom sportu in a koji se uvek može računati kada je u pitanju promocija zdravih stilova života i vrednosti.

Osnovnoj školi “2. oktobar” donirana je sportska oprema koja će mnogo doprineti poboljšanju uslova za bavljenje sportom u ovoj školi, na čemu se zahvalila i direktorka škole Sanja Gerbeš, koja je još rekla da se u dvorištuu škole planira izgradnja sportskih terena u narednom periodu. Ministar Udovičić je rekao da će doniranje sportske opreme školama biti nastavljeno i u narednom periodu u cilju omasovljenja školskog sporta.

Ministar Udovičić osvrnuo se i na posetu gradskom bazenu i vaterpolo klubu “Proleter” rekavši da je uočena potreba za adaptacijom spoljnog bazena kako bi više dece moglo da se bavi plivanjem ili vaterpolom profesionalno, ali i kako bi rekreativci imali svoje vreme na gradskom bazenu.

Ministar omladine i sporta rekao je još da je sa lokalnom samoupravom u Zrenjaninu sarađivao i u oblasti omladinske politike i da je u prethodnih 5 godina realizovano 14 projekata te da je cilj i tih i narednih projekata da se mladima stvore uslovi za ostanak u njihovoj sredini i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. On je rekao da će se sa projektima nastaviti i u narednom periodu, pogotovo kada su u pitanju projekti koji će dovesti do stalnog zaposlenja za mlade ljude.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here