Dragan Janjić: Medijska komunikacija svedena na vođenje kampanja dve grupe novinara

0
118

Glavni urednik agencije Beta Dragan Janjić je ocenio da je medijska komunikacija danas svedena na vođenje kampanja dve grupe novinara.

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović je u svojoj objavi na tviteru izvređao pre par meseci voditeljku emisije Upitnik, što prema ocenama komentatora ne priliči nekome ko vodi građansku političku partiju i pledira da vodi i državu. Neprofesionalizam i neznanje novinara podložni su kritici i postoje mehanizmi da se ukaže na ostrašćenost ili propagandnu delatnost medijskih radnika. Kakva je danas komunikacija u medijskom javnom prostoru  i da li novinari mogu na pravi način da odgovore na izazove vremena, glasilo je pitanje koje smo postavili glavnom uredniku Bete Draganu Janjiću.

Novinarstvo u Srbiji je i nebezbedno i nepoželjno, a tu postoje dva ključna problema: jedan je taj što su novinari često napadani – najekstremniji slučaj se desio kada je  novinaru Milanu Jovanoviću zapaljena kuća. Sa druge strane, novinari su konstantno ignorisani i targetirani kao neprijatelji svaki put kada napišu nešto što nije pohvala vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here