Odigrana humanitarna predstava Čarobnjak iz Oza u organizaciji baletskog studija Stage

0
195

U Kulturnom centru Zrenjanina odigrana je humanitarna predstava Čarobnjak iz Oza u organizaciji baletskog studija Stage.

Dečja baletska predstava „Čarobnjak iz Oza“ izvedena je u Kulturnom centru Zrenjanina u partnerstvu baletskog studija „Stage“, Kulturnog centra, udruženja „Budimo ljudi“ i Predškolske ustanove Zrenjanin. Predstava je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva od prodaje ulaznica po ceni od 150 dinara namenjena su Dečjem odeljenju bolnice „Đorđe Joanović“, za kupovinu neophodne (bolničke) opreme.

Predstava je urađena po motivima istoimenog, neponovljivog i rado gledanog filmskog klasika iz 1939. godine. U predstavi igraju deca, više od 60 članova baletskog studija „Stage“, od četiri do 18 godina. Koreografiju i režiju potpisuje Aleksandra Tot, diplomirani baletski igrač, iza koje stoji više od 15 godina igračkog iskustva.

Ispred Predškolske ustanove Zrenjanin obratila se Tatjana Lojović, pomoćnik direktora, koja je rekla da se predškolci rado odazivaju humanitarnim akcijama.

U predstavi se koriste baletski pokret i gluma, karakteriše je i odlična kostimografija, za čije su potrebe svi kostimi ručno rađeni. Baletska predstava „Čarobnjak iz Oza“ urađena je u produkciji baletskog studija „Stage“ i traje oko 70 minuta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here