43. Izbor sportiste Grada Bijeljina

0
116

Fudbaler Velibor Đurić iz Fudbalskog kluba „Radnik” proglašen je za najboljeg sportistu u 2019. godini na 43. izboru sportiste Grada Bijeljina, koji tradicionalno organizuju „Semberske novine”. Drugo mjesto pripalo je članu Karate kluba „Panteri” Luki Vukoviću, a treće karatisti Saši Nediću iz Karate kluba „UNSU”, koji je naveo da mu je nagrada veliki motiv za budući rad.

Za najboljeg trenera proglašen je Aleksandar Beštić (tekvondo), za najboljeg sportskog radnika Bogdan Rankić (rukomet), za najboljeg pedagoga fizičke kulture Velemir Gojković. Najbolja ženska ekipa je Ženski rukometni klub „Radnik”, najbolja muška ekipa Fudbalski klub „Radnik”, dok je za najboljeg sportskog novinara ove godine izabran Dragan Tešić, iz Radija Republike Srpske.

Najperspektivniji mladi sportisti Grada Bijeljina u 2019. godini su Ema Kovač (atletika), Lana Benović (atletika), Milica Vujić (karate), Danijela Mitrović (košarka), Bojana Ostojić (odbojka), Uroš Radan (karate), Nikola Drljić (odbojka) i Luka Vejnović (rukomet).

Gradonačelnik Mićo Mićić istakao je da Bijeljina ne bi stekla titulu Evropski grad sporta za 2020. godinu, koja joj je dodijeljena u Briselu, bez talentovanih sportista, njihovih trenera i drugih sportskih radnika koji su predstavljeni na „Izboru sportiste”.

Najbolji sportista iz reda osoba sa invaliditetom je Predrag Šarenac iz Košarkaškog kluba u kolicima „Bijeljina”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here