Veljko Lalić o putu BiH ka članstvu u NATO

0
398

Novinar Veljko Lalić je rekao da je pitanje ulaska u NATO Bosne i Hercegovine pitanje koje se potencira zbog funkcionalnosti zajedničke vlasti u toj državi.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je da nema puta BiH u NATO i da nijedan integrativni korak prema toj vojnoj organizaciji neće biti učinjen dok on obavlja funkciju na kojoj se nalazi u Predsedništvu BiH i vodi Republiku Srpsku zajedno sa predsednicom Željkom Cvijanović i drugim funkcionerima. Kako vidi sadašnje stanje u BiH kada je reč o putu te zemlje ka članstvu u NATO, pitali smo glavnog urednika Nedeljnika, Veljka Lalića.

Godišnji nacionalni program koji se šalje NATO-u, priprema svaka zemlja, koja želi da postane članica i reč je o sveobuhvatnom dokumentu koji se odnosi na dostignuća i planirane reforme u više oblasti.  Protiv slanja ovog dokumenta, bio je član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik. Druga dva člana kolektivnog šefa države, Šefik Džaferović i Željko Komšić, uslovljavala su imenovanje novog predsedavajućeg Veća ministara BiH, slanjem Godišnjeg akcionog plana u Brisel.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here