Predsednik Vučić u Briselu sa liderima Zapadnog Balkana

0
70

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prisustvovao u Briselu neformalnoj večeri, koju je za lidere Zapadnog Balkana organizovao predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Predsednik Vučić je, po dolasku u Brisel, istakao da je neformalna radna večera od velikog značaja i najavio da će da štiti interese Srbije i srpskog naroda.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel je, pri dolasku na radnu večeru lidera EU i Zapadnog Balkana , istakao da je u pitanju važan sastanak posvećen strateškoj raspravi o zajedničkim ciljevima EU i Zapadnog Balkana i dodao da  očekuje iskrene, otvorene i konstruktivne razgovore o partnerstvu.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da je geostrateški interes i EU i Zapadnog Balkana što tešnje približavanje regiona Uniji. Ona je istakla da je promenjena metodologiju koja bi sad trebalo da obnovi poverenje na obe strane i uspostavi kredibilnu perspektivu ulaska u EU i ponovila je da je Zapadni Balkan prioritet za Evropsku komisiju koja za predstojeći samit EU-Zapadni Balkan u Zagrebu priprema važan investicioni paket.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here