Balša Božović: Svedoci smo da se pokreti nisu dobro nosili sa važnim državnim pitanjima

0
127

Narodni poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Balša Božović je izjavio da smo u poslednjim izbornim ciklusima bili svedoci da se pokreti nisu dobro nosili sa važnim državnim pitanjima.

Predstavnici oko 70 udruženja i grupa građana koji vrše vlast ili su opozicija u isto toliko gradova i opština u Srbiji, a koji navode da se zalažu za proevropske standarde i približavanje EU, poručili su na skupu koji je organizovala “Srbija 21” da ne žele da iznevere svoje birače i građane koji žele demokratsku opciju na lokalnim izborima, zbog čega se zalažu za izlazak na izbore. Narodnog poslanika Demokratske stranke u Skupštini Srbije Balšu Božovića smo pitali da li je to način za vraćanje na put sa koga se skrenulo pre osam godina.

Veći broj narodnih poslanika, političkih predstavnika i civilnog sektora su potpisali na skupu Organizacije “Srbija 21” krajem novembra prošle godine “Deklaraciju o političkoj budućnosti moderne evropske Srbije”. Deklaracijom su se obavezali da se zalažu za izgradnju snažnih institucija demokratskog društva, za uspostavljanje pune saradnje sa susedima i za medijske slobode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here