Ambasador Aleksandar Bocan Harčenko sastao se sa predsednikom SRS Vojislavom Šešeljem

0
63

Ambasador Ruske Federacije, njegova ekselencija Aleksandar Bocan-Harčenko, posetio je sedište Srpske radikalne stranke i sastao se sa predsednikom srpskih radikala, prof. dr Vojislavom Šešeljem.

U izuzetno srdačnom i prijateljskom razgovoru, njegova ekselencija Bocan-Harčenko i prof. dr Šešelj su razmenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, regionu i Rusiji i zaključili da srpski radikali i predstavnici ruskog diplomatskog kora održavaju intenzivnu i razvijenu saradnju zasnovanu na uzajamnom poverenju.

Predsednik Srpske radikalne stranke je istakao da su srpski radikali izrazito proruski orijentisani i da se zalažu za integraciju Republike Srbije sa Ruskom Federacijom i pristupanje vojnom savezu ODKB. On je takođe naveo da se Srpska radikalna stranka zalaže za dodelu diplomatskog statusa srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu.

U ime svih srpskih radikala i građana Republike Srbije, prof. dr Šešelj je izrazio zahvalnost zbog činjenice da se Ruska Federacija stara o teritorijalnom integritetu Republike Srbije – saveznik je naše zemlje po pitanju rešavanja situacije sa Kosovom i Metohijom, te stoga srpski radikali pozivaju vlasti u Srbiji da priznaju Krim i Sevastopolj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here