Đaci beloblatske škole učestvuju u takmičenju iz dobrog dela nastavnog programa

0
213

 Ove školske godine đaci beloblatske škole učestvuju u takmičenju  iz dobrog dela nastavnog programa.

Svake  godine, krajem zime i početkom proleća , počinju opštinska  takmičenja iz svih oblasti  školskog  programa. To je prilika da se đaci  malo ” ogledaju” u svom znanju i snalaženju , a ujedno je i mogućnost  da nastavnici vide kako se realizacija i implementacija  onoga što se obrađuje realno “prima” u đačke glavice.

Takođe je to prilika da se đaci druže i da osete atmosferu takmičenja  i tu vrste provere znanja, koja  će  biti sve prisutnija u nastavku njihovog školovanja. Ove školske godine đaci beloblatske škole učestvuju u takmičenju  iz dobrog dela nastavnog programa. Iz biologije, hemije,  matematike, istorije, stranih jezika, likovne kulture, zdravstvenog  vaspitanja, opšte kulture, duhovnog  nasleđa ,  dramskih  i poetskih dostignuća. Svakako da je teško parirati školama, koje su po brojnosti  đaka desetostruko veće od ove ali se, sportskim žargonom rečeno,  valja oprobati i ne ustuknuti unapred. To i jeste cilj svih takmičenja pa i ovog školskog; razvijati  interesovanje i radoznalost, upornost i naviku za zdravo i kreativno dostignuće.

U prvoj polovini marta meseca  biće okončan prvi nivo takmičenja  iz pojedinih predmeta, a naši đaci su  do  sada postigli solidne rezultate. Učenica  VII razreda Milica Superov osvojila je treće mesto iz hemije, a Sara Kovačova se plasira na okružni nivo u recitatorsko-poetskom takmičenju. Konačno sumiranje rezultata iz svih predmeta i veština  biće pri kraju nastavne godine kada će se , bez obzira na plasman, pohvaliti  svi takmičari.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here