Dragiša Ivelja: Naše je pravo da koristimo Rezoluciju 1244 UN u razgovorima sa Prištinom

0
126

Nekadašnji operativac Državne bezbednosti Dragiša Ivelja je rekao da je u razgovorima sa Prištinom naše pravo da koristimo Rezoluciju 1244 Ujedinjenih nacija radi ostvarenja ciljeva.

Članovi Komiteta Državne dume Rusije su već u nekoliko navrata izjavljivali da učešće Rusije u pregovorima između Srbije i samoproglašenog Kosova može da pokrene proces sa mrtve tačke. Ocenjeno je i da je u procesu pregovora ukoliko dve strane ne mogu da se dogovore, potrebno je pozvati treću zemlju što bi prema mišljenju članova Dume bila upravo Rusija. Koliko je poželjno da u dijalogu Beograda i Prištine  svoje mesto zauzme i Rusija, koja je na planu međunarodnih pregovora do sada imala dosta uspeha?  Odgovor na ovo pitanje je dao nekadašnji operativac Državne bezbednosti Dragiša Ivelja.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko je izjavio nedavno da će se Rusija uključiti u pregovore o Kosovu „ako je Beograda pozove“, ali je istakao da „dogovor ne dolazi u obzir bez Rusije i odobrenja Saveta bezbednosti“. Prema njegovim rečima, „pre svega neophodno je da se hitno ispuni zahtev Beograda da se ukinu takse“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here