Slobodan Orlović: I sadašnja vlast nastavila sa praksom obilaska potencijalnih birača

0
671

Profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu dr Slobodan Orlović je izjavio da je i sadašnja vlast nastavila sa praksom obilaska potencijalnih birača kao što su to radile i prethodne vlasti u Srbiji.

Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović saopštio je da se toj instituciji obratio veliki broj građana povodom predizborne političke kampanje koju stranke sprovode od vrata do vrata, sa tvrdnjama da aktivisti tih partija raspolažu njihovim podacima o ličnosti. Profesora na Pravnom fakultetu u Novom Sadu dr Slobodana Orlovića smo pitali koliko bi bilo logično i svrsishodno zakonom urediti ovu oblast.

Pomoćnik generalnog sekretara poverenika Zlatko Petrović je objasnio da ukoliko bi neko zloupotrebio pravo pristupa biračkom spisku i zloupotrebio birački spisak za potrebe kampanje od “vrata do vrata”, onda se može govoriti o krivičnoj odgovornosti za koju su nadležni tužilaštvo i policija. On je dodao da poverenik nema nadležnosti da sprovodi kriminalističke istrage rekavši da ta institucija već deset godina poziva da se uredi kampanja od “vrata do vrata”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here