U Pokrajinskoj vladi održana je sednica Štaba za vanredne situacije AP Vojvodine

0
132

U Pokrajinskoj vladi održana je sednica Štaba za vanredne situacije AP Vojvodine, na čijem je čelu predsednik Igor Mirović.

Predsednik MIrović je izjavio da su donate odgovarajuće naredbe i mere koje će se sprovoditi na teritoriji AP Vojvodine, posebno u delu rada ustanova za koje je nadležna Pokrajinska vlada. Radiće se  u koordinaciji sa Vladom Srbije i štabovima za vanredne situacije lokalnih samouprava. On je najavio da će biti otvorene dodatne telefonske linije na Institutu za javno zdravlje Vojvodine, kao i fejsbuk stranica za sva pitanja u vezi sa virusom korona.

U narednim danima, kako je kazao predsednik, pored postojećih biće zaposleno najmanje deset sanitarnih inspektora koji će raditi na terenu.

U okviru Štaba za vanredne situacije AP Vojvodine formiran je Krizni štab, koji će raditi na obezbeđivanju nesmetanog snabdevanja zdravstvenih i socijalnih ustanova u sistemu nadležnosti AP Vojvodine.

Kako je navedeno, na današnjoj sednici najveća pažnja bila je posvećena zdravstvenim ustanovama i medicinskim radnicima.

„Pokrajinska vlada otvoriće poseban račun za donacije koje će biti namenjene zdravstvenim radnicima, koji su pokazali visoku odgovornost, profesionalnost i stručnost. Vojvodina raspolaže sa dovoljno ljudi i sa dovoljno medicinske opreme“, istakao je Mirović.

Od danas u AP Vojvodini ne rade predškolske ustanove, škole, fakulteti i kulturne ustanove. Dosledno smo sproveli meru zabrane poseta socijalnim ustanovama, i ovim putem apelujem na građane da poštuju preporuke Vlade Republike Srbije i nadležnih službi, naglasio je Mirović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here