Žika Gojković: Novi izborni cenzus će doprineti da se čuju novi programi i ideje

0
285

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković je ocenio da će novi izborni cenzus doprineti da se čuju novi programi i ideje u svim skupštinama od lokalnih do republičke.

Prema istraživanju koje je sproveo “Ipsos stratedžik marketing” na izborima koji će se održati u aprilu, od 4,8 miliona birača za koje se procenjuje da žive u Srbiji, najmanje polovina će glasati. U Ipsosu su rekli da će to biti “test legitimiteta ali i da teško da će neko moći da ne prizna izbore s obzirom da ne postoji ustavna prepreka o procentu izašlih”. Kako POKS komentariše pitanje legitimnosti prolećnih izbora, glasilo je pitanje koje smo uputili predsedniku Pokreta, Žiki Gojkoviću.

U “Ipsos stratedžik marketingu” su objasnili da kada budu znali ko sve učestvuje i pod kojim imenima, tada će moći da se meri i tumači  izlaznost. Pojedine stranke, koje imaju više glasova i bolji rejting ako izađu samostalno na izbore, verovatno izlaze pod nekim drugim imenom, udružene sa još nekim. To je sve dosta relativno i pa je sada nemoguće o tome razgovarati na osnovu rezultata merenja raspoloženja javnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here