Brankica Stanković o ponašanju pojedinih zdravstvenih radnika

0
954

Novinarka Brankica Stanković je izjavila da ponašanje pojedinih zdravstvenih radnika kod nas pokazuje da nije vreme za šalu u vreme kada ceo svet paniči zbog pojave pandemije koronavirusa.

U Republici Srbiji je registrovano preko 80 potvrđenih slučajeva COVID 19. Kako je navela premijerka Ana Brnabić svojevremeno na konferenciji za novinare, broj respiratora u Srbiji je državna tajna, a dodatna javna nabavka raspisana je, kako je navela, za svaki slučaj. Da li se nadležni ovih dana odgovorno odnose prema opasnostima od novog virusa, pitali smo novinarku Brankicu Stanković.

U Svetskoj zdravstvenoj organizaciji na više načina pokušavaju da spreče širenje dezinformacija, a jedan od glavnih je saradnja sa društvenim mrežama da bi se obezbedio pristup pravovremenim i tačnim informacijama svim ljudima širom sveta. Drugi način jeste da se osluškuje šta su najveće brige ljudi širom sveta u njihovim zajednicama, kada je u pitanju ova epidemija. Isto tako, na dezinformacije se odgovara sa stanovišta nauke i podataka koji su trenutno dostupni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here