Epidemija koronavirusa trajaće bar još 6 nedelja

0
104

Epidemiolog, Predrag Kon, izjavio je da će epidemija koronavirusa trajati bar još 6 nedelja te da dalje širenje zaraze i nagli porast obolelih možemo sprečiti jedino ukoliko ostanemo u izolaciji.

Za sprečavanje daljeg širenja virusa korona epidemiolog Predrag Kon savetuje izolaciju i smanjenje kontakta sa drugim licima.

Epidemiolog Predrag Kon smatra da će epidemija koronavirusa trajati sigurno šest nedelja, javio je časopis Nedeljnik.

Kon je istakao da ako u tom periodu ostanemo u izolaciji, sprečićemo dalje širenje zaraze i nagli porast obolelih, i samim tim, pobedićemo. Dodao je i da je veoma bitno smanjiti kontakte i sprečiti prenošenje virusa.

Kon je istakao da je izolacija bitna da bi se održao zdravstveni sistem, jer je ogroman broj umrlih u nekim zemljama posledica oboljevanja medicinskih radnika, zbog čega zdravstveni sistem nije mogao da opstane.

“Najugroženiji su oni koje sada držimo u izolaciji, dakle stariji od 65 godina, jer su praktično oni ti koji mogu da tragično završe. Sada je bitka za očuvanje života najstarijih, a sama epidemija ne može da se završi. Ona može samo da se razvuče i da se ta kriva spljošti”, rekao je Kon.

On je dodao da je dobra vest to da bi toplo vreme moglo da utiče na smanjenje potencijala korona virusa i njegov opstanak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here