Položeni venci ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade bombardovane 1999. godine

0
110

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, je sa ambasadorkom Kine Čen Bo i timom kineskih medicinskih stručnjaka koji su u Srbiju došli radi pružanja pomoći u borbi protiv koronavirusa položio vence kod spomen-ploče ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade u Beogradu, bombardovane 1999. godine.

Ministar odbrane Republike Srbije, Aleksandar Vulin, je zajedno sa ambasadorkom Narodne republike Kine u Srbiji, Čen Bo, i timom kineskih medicinskih stručnjaka koji se u našoj zemlji nalaze kako bi nam pružili pomoć u borbi protiv koronavirusa položio vence kod spomen ploče koja se nalazi ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade, koja je bombardovana tokom NATO agresije 1999. godine. „U najtežim trenucima za našu zemlju tokom NATO agresije, kineski narod bio je uz nas“, rekao je Vulin i poručio da je odata pošta svima koji su dali živote braneći pravo Srbije da bude slobodna, ali braneći i međunarodno pravo. On je ocenio da su i danas, baš kao i 1999. godine, srpski i kineski narod ponovo zajedno u borbi protiv nevidljivog neprijatelja.

Ambasadorka Čen Bo rekla je da istorija odnosa dve zemlje pokazuje da su Srbija i Kina čelični prijatelji.

Prilikom bombardovanja kineske ambasade 7. maja 1999. godine poginula su tri kineska novinara, dok je 21 osoba povređena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here