Radoslav Milojičić Kena: Partokratija Srpske napredne stranke pustoši Srbiju

0
221

Radoslav Milojičić Kena je izjavio da partokratija Srpske napredne stranke pustoši Srbiju, te da zbog toga ne može ozbiljno da komentariše nijednu izjavu funkcionera kojeg je  postavila ta stranka.

Identitet obolelih od korona virusa je osetljiva stvar te nije dobro da se objavljuje u medijima bez potrebe.

U saopštenju Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinovića se navodi da su poslednjih dana učestale vesti o državljanima Srbije koji su zaraženi, uz informacije koje njihov identitet čine “odredjenim ili odredivim”, čime se tim građanima narušenog zdravlja ugrožavaju privatnost i dostojanstvo. Kako komentariše izjavu poverenika pitali smo poslanika Demokratske stranke Radoslava Milojičića Kenu?

Inače, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović apelovao je na sredstva javnog informisanja da ne objavljuju podatke o licima zaraženim koronavirusom.

„Pored činjenice da je ovakvo objavljivanje podataka direktno suprotno Zakonu o javnom informisanju i medijima, Poverenik napominje da su podaci o zdravstvenom stanju posebna vrsta podataka o ličnosti, čija obrada je veoma restriktivna“, navedeno je u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here