U aradačkom ataru, na parceli Jana Hrubika u toku je sadnja novog vinograda

0
183

Jan Hrubik podiže novi vinograd, a na postojećem obavlja savijanje lukova i zatezanje žica, sve u nadi da će godina biti rodna i da će od grožđa iz svog vinograda proizvesti odlično vino i rakiju. Kako bismo se upoznali sa trenutnim vinogradarskim radovima posetili smo vinograd porodice Hrubik u aradačkom ataru.

Jan zajedno sa svojim prijateljima sadi čokote vinove loze u nadi da će izrasti u velelepni vinograd iz kog će izlaziti najbolje grožđe za najukusnije vino. Pored novog je i stari vinograd u kom se savijaju lukovi i zatežu žice, a već je vreme da se misli i o zaštiti vinove loze.

Vinogradari trenutno strahuju od najavljenih mrazeva, a određeni uticaj na vinovu lozu imaće i skorašnje hladno vreme i mraz.

Jan se vinogradarstvom bavi iz ljubavi prema vinogradu i vinu, nastavlja porodični posao, a za nekoliko godina koliko se bavi ovim poslom izuzetno je napredovao, ali kako kaže uvek ima prostora da se još nešto uradi i da napreduje.

Oni koji razmišljaju o tome da se bave vinogradarstvom moraju da znaju da će se time uspešno baviti samo ako vole taj posao i ako su spremni da se posvete vinogradu u potpunosti jer vinograd zahteva celodnevni i ozbiljan rad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here