Predsednik Vučić posetio je danas Niš

0
150

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je danas Niš gde je dopremljena medicinska oprema za jug Srbije neophodna u borbi protiv koronavirusa. Tokom posete predsednik je rekao da se nada da će do kraja aprila vanredno stanje biti ukinuto.

Predsednika su u Nišu dočekali gradonačelnik Darko Bulatović, član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović i direktor KC Niš Zoran Radovanović. Vučić je ukazao na to da je u Niš stigao veliki broj maski, invazivnih i neinvazivnih respiratora i drugih medicinskih sredstava, dodavši da, sa danas isporučenom pomoći, ima dovoljno opreme za ceo jug Srbije. On je zatražio da se ta oprema što pre distribuira zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Vranju, Pirotu, kao i bolnicama u Topličkom upravnom okrugu.

Predsednik Vučić je rekao i da su danas određeni novi objekti za prijem obolelih sa blažim simptomima, jer je Čair pun, ali i da je bolje da je pun Čair, nego Klinički centar.

“Nadam se da ćemo pobediti ovo zlo i da ćemo se jedan dan ponositi kako smo to uradili. Zahvaljujem se lekarima i medicinskom osoblju koji su najteži posao preuzeli na sebe. Sve te koji su heroji ću vanredno odlikovati 28. juna na Vidovdan posebnim ordenom” rekao je predsednik, koji je tokom posete Nišu rekao i da se nada da će vanredno stanje biti ukinuto krajem aprila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here