Radnici kompanija „Elvako metpro“ i Tehnički remont Bratunac u vlasništvu Slavena Ristića, dijelili su građanima Bijeljine dezinfekciona sredstva, kao deo pomoći u zaštiti od virusa korona. Akcija se sprovodi uz saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

Sredstva za dezinfekciju deljena su na dve lokacije u Bijeljini – ispred Manastira Sveti Vasilije Ostroški i ispred zgrade Gradske Uprave, jutros od  8.00 časova kako bi i penzioneri imali priliku da ih dobiju, ali i ostali građani.

Danas će paketi biti dostavljeni i pripadnicima Policijske uprave Bijeljina, Crvenom krstu, Boračkoj organizaciji, preduzeću `Patriot`, Udruženju osoba sa invaliditetom `Kolos`“ kao i mnogim drugim organizacijama.

Kompanije su obezbedile su ukupno 10.000 boca rastvora za dezinfekciju koje će biti besplatno podeljene stanovništvu, a 5.000 boca već je podeljeno u Bratuncu i Zvorniku. Nakon pojave virusa korona, kada je Vlada Republike Srpske proglasila mere zaštite od njegovog širenja, Ristićeve firme su izdvojile 100.000 evra za kupovinu respiratora i opremanje zdravstvenih ustanova u Bijeljini i Bratuncu neophodnom opremom i sredstvima za borbu protiv epidemije ovog virusa.