Ministar Vulin posetio Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu

0
149

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, posetio je Prihvatni centar  za migrante, koji se nalazi u Obrenovcu. Ministar odbrane i šef Radne grupe za migracije su zajedno obišli novi smeštajni objekat, a donaciju za ovaj prošireni kapacitet je pružilo preduzeće Millenium Team.

Ministar se zahvalio svim odgovornim licima i izvođačima radova i pohvalio spremnost i brzinu kada je u pitanju situacija sa migrantima na teritoriji Republike Srbije. Vulin je izjavio da je Prihvatni centar u odličnom stanju i da su migranti koji su smešteni sigurni i bezbedni te da je time sprovedena mera zaštite za sve građane Srbije u ovoj teškoj zdravstvenoj situaciji.

Prihvatni centar su posetili major Rade Lukić i Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i potvrdili da je Vojska Srbije preduzela sve potrebne mere kako bi sve funkcionisalo u najboljem redu. Strogo se kontroliše karantin, proveravaju se ulazi i izlazi, a pripadnici Vojske, koji su tamo zaposleni u cilju bezbednosti i zaštite ljudstva, kažu da nema nikakvih smetnji niti odstupanja od strane migranata o kojima Srbija brine već mesecima.

Broj migranata koji se nalaze u prihvatnim centrima na teritoriji naše zemlje je trenutno 8800 i kod njih nije ustanovljena zaraza novim virusom. Broj objekata koji primaju migrante je između 11 i 15, a Komesarijat za izbeglice i migracije radi na proširenju kapaciteta i u ovim posebnim i vanrednim okolnostima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here