Otklonjen kvar na vodovodnoj mreži na Lesnini

0
67

U sredu, 15. aprila, oko 23 časa, zahvaljujući neprekidnom petočasovnom zalaganju radnika JKP „Vodovod i kanalizacija“,  završeni su radovi na sanaciji dva kvara na vodovodnoj mreži u ulici Koče Kolara na Lesnini.

Odmah po okončanju radova voda je puštena u mrežu čime je obezbeđeno uredno vodosnabdevanje stambenih zgrada u neposrednoj blizini kvara koje su, od nešto posle 19 časova, bile bez vode.

U popodnevnim časovima, za vreme trajanja zabrane kretanja, počeli su radovi na sanaciji kvara na vodovodnoj mreži i nakon uklanjanja velike količine betonskih površina oko mesta kvara, i potrebnih iskopavanja, pristupilo se njegovoj sanaciji.

Nešto posle 19 časova zbog potreba izvođenja radova izvršen je najavljeni prekid vodosnabdevanja, pa su bez vode ostale zgrade u neposrednom okruženju mesta kvara.

Tokom sanacije otkriveno je novo curenje u neposrednoj blizini samog mesta kvara, pa su paralelno sa pomenutim radovima usledila nova raskopavanja i uklanjanje novih količina betonskih površina kako bi se stvorili uslovi za sanaciju i tog kvara.

Na samom mestu novootkrivenog kvara i u njegovoj bližoj okolini nalazila se podzemna instalacija Gradske toplane i Telekoma, što je dodatno otežavalo i onako složene radove na njegovoj sanaciji.

Uz veliko zalaganje zaposlenih, sve prepreke su uspešno otklonjene, i nešto pre 23 časa radovi su završeni, voda je puštena u mrežu i obezbeđeno je uredno vodosnabdevanje za one stambene zgrade na Lesnini koje su bile bez vode.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se zahvaljuje svim stanovnicima Lesnine koji su bili bez vode na strpljenju i razumevanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here