Rešenje za poljoprivrednike koji zemlju obrađuju u BiH

0
81

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, najavio je da će problem poljoprivrednika koji njive obrađuju u Bosni i Hercegovini te zato moraju preći granicu uskoro biti rešen izdavanjem specijalnih dozvola.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović izjavio je da ovo ministarstvo, zajedno sa MUP-om, radi na rešenju za srpske poljoprivrednike, koji imaju obradivu zemlju na levoj obali Drine, u BiH, a kojima je neophodna specijalna dozvola kako bi mogli da pređu granični prelaz i dođu do svojih njiva.

Nedimović je objasnio da je reč o približno 300 srpskih poljoprivrednika, koji imaju obradivu zemlju u Bosni i Hercegovini.

Ovi poljoprivrednici su se prijavili za specijalne dozvole resornog ministarstva, naveo je on i dodao da je upoznat sa problemom u selu Badovinci, u opštini Bogatić, čije se rešenje, u saradnji sa MUP-om, očekuje u toku dana.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede od predsednika Opštine Bogatić treba da dobije spisak poljoprivrednika koji su u ovakvoj situaciji, nakon čega će on biti dostavljen MUP-u kako bi se pronašlo rešenje u najkraćem roku, rekao je Nedimović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here