Radovi na izgradnji fiskulturne sale u Patkovači u punom su jeku

0
127

Radovi na izgradnji fiskulturne sale područne škole “Jovan Dučić” u Patkovači u punom su jeku. Izgradnja je već odavno planirana budući da ova škola bilježi konstantan rast broja učenika koji nisu imali adekvatan prostor za održavanje nastave fizičkog vaspitanja, ali nakon dvogodišnjeg čekanja radovi će biti završeni do početka nove školske godine.

Za izgradnju fiskulturne sale Vlada Srbije je donirala 480.000. Dodatno je Vlada RS dala još 300 000 maraka, a grad Bijeljina je izdvojio dodatnih 100.000.  Patkovača je predgrađe Bijeljine i nije slučajno što smo odlučili toliko uložiti i napraviti višefunkcionalnu dvoranu, kaže Mićić. 840 hiljada maraka je do sada uloženo u izgradnju sale veličine od oko 880 metara kvadratnih.

Planirano je da će do septembra biti sve završeno, a sala spremna za početak nove školske godine. U ovoj školi svake godine povećava se broj učenika. Zbog nedostatka učioničkog prostora pregrađen je hol škole i prilagođen kutak za 37 budućih đaka prvaka, koji pohađaju pripremni program. Izgradnjom sale škola će dobiti dvije učionice, pa će i ovaj problem biti riješen.

Gradonačelnik Mićić je rekao da će naknadno sa direktorom škole razgovarati o pravljenju sportskih terena uz postojeću salu. Podsjećamo, nastava fizičkog vaspitanja za 500 učenika ove škole do sada se održavala u dvorištu, a kada loše vrijeme to onemogućava, skučeni školski hodnik od oko 25 metara kvadratnih bio jedino je rješenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here