Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se sa predstavnicima i ambasadorima zemalja članica Evropske Unije i tom prilikom je istakao da naša država oseća zahvalnost prema Evropskoj Uniji kada je u pitanju pomoć i solidarnost u trenutnoj zdravstvenoj situaciji.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se u Beogradu sa predstavnicima i ambasadorima zemalja članica Evropske unije i zahvalio im se u ime svih građana Srbije na solidarnosti i pomoći kada je u pitanju zdravstvena situacija u našoj zemlji. Predsednik Vučić je naveo na koje su sve načine zemlje članice Evropske unije pomogle našoj državi.

Ovom prilikom, predsednik Srbije je rekao da je sada još više ojačana veza Srbije i država članica Evropske unije. Naveo je i u kojim svim privrednim granama su sarađivale Srbija i Evropska Unija i izrazio nadu da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu. Dobri planovi i ulaganja su ono što nas tek čeka zajedno sa Evropskom Unijom, dodao je Vučić.

Na sastanku je govorio i šef delegacije Evropske Unije, Sem Fabrici, koji je rekao da je pred Srbijom i pred celom Evropskom Unijom veliki posao. Uz pomoć Evropske unije i ostalih evropskih organizacija, ekonomija Srbije je i prethodnih godina bila uspešno stabilizovana. Jasna je poruka da je put Srbije usmeren ka Evropskoj Uniji, dodao je Fabrici.