Penzionerima u Bijeljini podeljeni paketi pomoći

0
125

Penzionerima u Bijeljini danas je podeljeno 150 paketa pomoći, koje je obezbedila Gradska uprava. Podeljeno je i 7.000 zaštitnih maski koje su nabavljene sredstvima iz kabineta predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović. Penzionerima je inače petkom dozvoljeno kretanje, pa je i akcija podele pomoći organiozovana u skladu sa Odlukama nadležnih institucija.

U skladu sa odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije pakete pomoći dobili su danas najugroženiji penzioneri u Bijeljini. Podeljeno je 150 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, a preko udruženja penzionerima u Bijeljini biće podeljene i zaštitne maske, te dezinfekciona sredstva. Prema rečima gradonačelnika, Gradska uprava će obezbediti još paketa pomoći koji će biti podeljeni penzionerima.

Podela zaštitnih maski penzionerima izvršena je uz koordinaciju Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS i Crvenog krsta. Prema rečima direktorra Fonda PIO Republike Srpske, preko opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta, te udruženja penzionera širom Srpske u protekle tri sedmice podeljeno je 95.000 zaštitnih maski, koje su nabavljene iz budžeta predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Crveni krst kao pomoćni organ Vlade i lokalne zajednice u vreme pandemije virusa korona stavio je sve svoje resurse na raspolaganje kako bi pomogao stanovništvu. U Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Bijeljini kažu da će paketi pomoći biti podeljeni i u MZ Janja.

Gradska uprava je u prethodnom periodu obezbedila 650 paketa pomoći za socijalno ugrožene kategorije stanovništva u Semberiji, te za osobe sa invaliditetom i penzionere sa najnižim primanjima.

Budžet Bijeljine je stabilan, kaže prvi čovjek grada i do sada je za pomoć zdravstvenim ustanovama u gradu i osetljivim kategorijama stanovništva izdvojeno preko 400.000 KM.

Akcija podele pomoći penzionerima organizovana je u skladu sa odlukama nadležnih institucija, imajući u vidu da je penzionerima u Srpskoj za obavljanje poslova u bankama i prodavnicama dozvoljeno kretanje utorkom i petkom u periodu od 7 do 10 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here