Nele Karajlić o muzici nekada i danas

0
144

Muzičar Nele Karajlić  podelio je za KTV televiziju svoja iskustva o muzici i stvaranju tekstova. Nele Karajlić je dugo prisutan na rok sceni, a zlatno doba povezuje sa zanosom stvaranja u osamdesetim godinama prošlog veka.

Muzika je veliko bogatstvo ljudi, ma gde se oni rodili i živeli. Raznolikost muzike i mnogi njeni pravci, ono su što je posebno zanimljivo za slušaoce, a umetničko nebo uvek ima mesta za nove autore, pesme i nastupe.

Upitali smo čuvenog rokera Neleta Karajlića da nam pojasni kako se muzika pravi u različitim geografskim i kulturnim područjima. Nele je odgovorio na pitanje o muzici Boba Dilana te nam je približio šta je na polju melodije i tekstova stvarao ovaj američki muzičar.

Nele Karajlić je u nastavku odgovora izneo svoje znanje o tome kakav smo mi čitalački narod i čime smo okupirani zbog istorije i pravoslavne vere. Šta je naša osobina kada je u pitanju ljubav prema poeziji?

Naš sagovornik se osvrnuo na svoju muziku i podelio sa nama kako je posle mnogo godina slušao svoju nekadašnju muziku i muziku svojih dragih kolega.

Nele Karajlić je jednom prilikom izjavio da je zanos iz osamdesetih godina prošlog veka upravo i stvorio toliko velikih imena na polju muzike i da se sa pravom budi nostalgija ka tom vremenu. Teške godine, raspadanje Jugoslavije i sve moguće krize koje su usledile, donosile su muzičarima spas u studiju i na bini, a publici sreću i utehu da će doći bolji dani. Zanos stvara umetnost, kada nema zanosa, nema ni umetnosti, rekao je Nele Karajlić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here