Vučić sa ambasadorkom Kine i kineskim lekarima

0
103

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo, a nakon toga i sa kineskim lekarima i stručnjacima Tima za prevenciju i kontrolu zarazne bolesti Covid 19. Razgovaralo se o rezultatima zajedničke borbe protiv epidemije virusa korona u Srbiji i o pomoći koju je Kina pružila našoj zemlji.

Predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne republike Kine, sa kojom je razgovarao o rezultatima zajedničke borbe protiv epidemije virusa korona u Srbiji i pomoći koju je Kina pružila našoj zemlji. „Veoma sam zadovoljan razvojem naših odnosa i prijateljstvom. U potpunosti smo analizirali odnose naših zemalja i postavili zadatke za naredni period”, izjavio je predsednik Vučić.

On i ambasadorka NR Kine su nakon sastanka razgovarali sa timom kineskih lekara i stručnjaka koji su pre više od mesec dana došli u Srbiju kako bi pomogli u borbi protiv COVID-19, a susretu je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Kineski stručnjaci su tokom boravka u Srbiji obilazili COVID bolnice širom zemlje i srpskim kolegama prenosili svoja iskustva u prevenciji i suzbijanju epidemije, a pomagali su i u pokretanju laboratorije „Vatreno oko“ u Kliničkom centru Srbije, koja je donacija Kine.

Ambasadorka NR Kine Čen Bo poručila je da su Kina i Srbija ne samo partneri u zajedničkoj borbi protiv virusa KOVID-19, već će biti partneri i na putu ekonomskog oporavka. “Danas sam razmenila mišljenje sa predsednikom Vučićem o bilateralnim odnosima dve zemlje u oblasti infrastruktre, turizma, inovacija i trgovine. Razmenili smo mišljenje i o tome kako se povezuje naša bilateralna saradnja u okviru inicijative Pojas i put i mehanizma 17 plus 1, kao i o ekonomskom oporavku”, rekla je kineska ambasadorka Čen Bo. Ona je dodala da je raduje što u Srbiji ima sve manje obolelih od koronavirusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here