Alek Račić – Obavezna vakcina protiv COVID-19 ili ne?

0
1141

Poznate ličnosti veoma utiču na stavove običnog građanstva. Nedavno je najbolji srpski  teniser iskazao svoj stav o vakcinisanju protiv novog virusa Covid-19 i društvene mreže su buknule sa komentarima. Prof. dr Alek Račić dao je svoje stručno mišljenje o najavljenoj vakcini protiv novog virusa.

Društvene mreže preplavljene su komentarima povodom izjave Novaka Đokovića da se neće vakcinisati protiv korona virusa. I dalje traje rat između onih koji su za i onih koji su protiv vakcinacije. Tražili smo stručno mišljenje hirurga Aleka Račića o tome da li će vakcina protiv Covid-19, ukoliko bude pronađena i stavljena u upotrebu, biti obavezna za sve i šta misli o obaveznoj vakcinaciji.

Naš sagovornik je izričito protiv neproverenih sastava vakcine protiv korona virusa i protiv naglog eksperimentisanja u ovoj zdravstvenoj situaciji, a ono za šta se zalaže je revitalizacija domaćih imunizacionih sredstava u Institutu Torlak. Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak je osnovan 1930. godine i veoma je uspešno delovao na polju stvaranja imunizacionih sredstava. Ono što je Srbiji potrebno, Instutut Torlak može da sprovede, ali potrebno je i da nadležni ljudi to odobre i da se domaća proizvodnja vakcina obnovi, u cilju zdravlja građana Srbije, dodao je Račić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here