Počela online prijava za 100 evra

0
189

Od danas svi punoletni građani Srbije preko sajta Uprave za trezor mogu da se prijave za 100 evra pomoći, a od petka će to moći da učine i preko call centra. Prijave traju do 5. juna, a isplate će se vršiti sukcesivno, na svakih pet dana.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali saopštio je da svi punoletni građani Srbije od danas mogu da se prijave za 100 evra pomoći preko sajta Uprave za trezor, dok će u petak, 15. maja, po automatizmu početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć.

Mali je istakao da građani mogu da se prijave preko sajta idp.trezor.gov.rs, dok penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć ne treba da se prijavljuju za taj novac, već će on biti isplaćen po automatizmu. On je uputio poziv svim građanima da iskoriste jedan deo paketa ekonomske pomoći – isplatu 100 evra, i istovremeno najavio da će u petak početi sa radom i kol centar, pri čemu će preko medija biti objavljen broj telefona na koji će građani moći da se prijave. Prijava za 100 evra trajaće do 5. juna, a isplata će se vršiti sukcesivno, na svakih pet dana, naveo je ministar i naglasio da je za tu meru država predvidela približno 60 milijardi dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here