Pokret Metla: “Sadašnja vlast nije odgovorna, stručna ni posvećena javnom interesu”

0
856

Da bi se Zrenjanin pokrenuo potrebno je ono što sadašnja vlast nema: odgovornost, stručnost i posvećenost javnom interesu navodi se u saopštenju pokreta Metla, koji se osvrnuo na izgradnju gradske obilaznice.

U saopštenju pokreta “Metla” se navodi: Još početkom decembra 2018.  upozorili smo da će bombastična najava izgradnje 3,6 km deonice gradske obilaznice, od strane ministarke Zorane Mihajlović, biti još jedna zrenjaninska priča sa neizvesnim krajem. Grad je jesenas trebalo da dobije novi most na Begeju i saobraćajnicu između Temišvarskog i Mihajlovačkog druma. Rok je produžen do ovog proleća, ali ništa ni od tog obećanja. Radovi su potpuno zamrli i više ni blizina izbora ne može da pokrene vladajuću garnituru.

Izvođač radova je privatna firma BAUWESEN d.o.o. iz Lazarevca, čiji je 100% vlasnik Borivoj Trifunović, omiljeni partner SNS-a i JP „Putevi Srbije“.  Na trasi deonice više nema ni mašina ni radnika, iako je početkom godine vlast slatkorečivo najavila brzi završetak važne investicije  za naš grad i Srednji Banat.

Pokret METLA 2020 naglašava da je jedino izvesno, dok je sadašnje vlasti,  da nijedan  važan projekat  Grada neće biti završen. Ne treba posebno isticati važnost ovog projekta ,izmeštanja teškog saobraćaja van grada i povezivanje temišvarskog i novosadskog puta. Vreme je da neko snosi posledice za javno izgovorenu reč i davanje lažnih obećanja a u ovom slučaju i ministarka Zorana Mihajlović i čelnici vladajuće garniture.

Da bi se Zrenjanin pokrenuo, potrebno je ono što sadašnja vlast nema: odgovornost, stručnost i posvećenost javnom interesu. Baš to nudi Pokret METLA 2020. navodi se u saopštenju ovog pokreta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here