Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, nakon sastanka sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u savremenoj istoriji, kako u političkoj i ekonomskoj, tako i u ostalim sferama života.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Vlade Mađarske Viktorom Obranom. Vučić je izrazio zahvalost Mađarskoj na podršci koju konstantno pruža Srbiji na njenom EU putu, kao i na pomoći tokom krize izazvane pandemijom virusa korona. „Zahvalan sam mađarskom rukovodstvu, posebno Orbanu, što je imao želju i hrabrosti da još od pre nekoliko godina krenemo u borbu sa vretrenjačama prošlosti i da gradimo budućnost. Uspeli smo u tome i srećan sam što Srbi i Mađari, građani dve zemlje danas imaju izuzetno dobre odnose“, rekao je predsednik.

Predsednik Vučić je preneo i da je posebno zamolio za dodatnu podršku Mađarske Srbiji na EU putu. „Zahvalni smo i komesaru Verheiju, koji je mađarski izbor u Evropskoj komisiji i koji mnogo pomaže Srbiji. Zamolio sam za još snažniju podršku Srbiji, što je gotovo nemoguće, jer uvek i na svakom mestu Mađarska podržava Srbiju“, rekao je predsednik Vučić i izrazio uverenje da će uz pomoć Mađarske i drugih moći da se osigura evropska budućnost Srbije. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Mađarskoj za podršku i pomoć koju je naša zemlja dobila tokom pandemije, u trenucima kada pomoć nije stizala sa mnogo strana. Posebno je ukazao na pomoć i podršku u savetima kako da pronađemo način da do robe i medicinskog materijala i uređaja dođemo.