KUD “Pionir” u projektu “Folkloraši širom sveta – Ovo je Srbija”

0
265

Kulturno umetničko društvo “Pionir” učestvovalo je u projektu u kom su članovi 41 ansambla iz 17 zemalja pevali pesmu “Ovo je Srbija”. U ime Pionira i svih Zrenjaninaca ovu pesmu otpevali su Jelena Jankov i  Slavko Berberski.

U produkciji kulturno umetničkih društava “Batajnica” iz Batajnice i  “Oplenac” iz Toronta realizovan je projekat “Folkloraši širom sveta – Ovo je Srbija” u kom je učestvovalo 195 izvođača iz 41 ansambla iz 17 zemalja sveta. Na ovaj način folkloraši iz Srbije i dijaspore pokazali su da tokom pandemije nisu besposleni sedeli kod svojih kuća nego da su vredno vežbali čekajući dan kada će opet moći da počnu da treniraju.

Pored toga, izvođenjem pesme “Ovo je Srbija” autora Nikole Grbića Grbe, u aranžmanu  Miloša Mutapčića oni su predstavili svetu našu zemlju, našu kulturu i našu tradiciju i. Kroz ovu pesmu predstavila su se srpska kulturno umetnička društva iz Amerike, Kanade, Austrije, Australije, Engleske, Nemaške, Francuske, Rumunije i brojnih drugih zemalja, a kada je u pitanju Srbija predstavila su se kulturno umetnička društva iz  Beograda, Gračanice, Bačke Palanke, Kraljeva, Kragujevca, Novog sada, Pančeva, Sombora, Subotice i drugih mesta širom Srbije. Svoje mesto među najboljim srpskim anamblima izborio je i zrenjaninski “Pionir”. Članovi ovog kulturno umetničkog društva, Jelena Jankov i Slavko Berberski, poslali su snažnu poruku podrške iz Zrenjanina ljudima širom sveta. U narednim minutima pogledajte i poslušajte kako zvuči pesma “Ovo je Srbija” u izvođenju 195 članova ansambala iz Srbije i sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here