Radikali zahtevaju da se migrantima zabrani ulazak u Srbiju

0
142

Srpska radikalna stranka zahteva da se svim migrantima zabrani ulazak u Srbiju, kao i da se oni koji su već u našoj zemlji upute u zemlje Evropske Unije, a da Vlada Republike Srbije više vodi brigu o svojim građanima nego o migrantima.

Na konferenciji za medije u holu Narodne skupštine Republike Srbije zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, Aleksandar Šešelj, govorio je o migrantskom pitanju i tome kako su se predstavnici vlasti snašli kada je u pitanju rešavanje ovog problema. Šešelj je rekao da njegova stranka od 2015, godine neprestano kritikuje politiku Vlade Srbije prema migrantima jer je po njihovom mišljenju ta politika vrlo neodgovorna što je za posledicu imalo to da je došlo do širenja atmosfere straha među građanima Srbije. Taj strah je potpuno opravdan imajući u vidu da nema nijednog podatka o broju migranata u Srbiji, o potencijalnim krivičnim delima koja su migranti učinili u našoj zemlji niti to gde su ušli u Srbiju, gde se kreću i gde su smešteni.

Šešelj je još rekao da strategija Vlade Republike Srbije kada su u pitanju migranti treba da bude sprovođenje svih ilegalnih migranata u Evropsku uniju odnosno na granične prelaze između Srbije i zemalja EU. On je rekao i da nema smisla da bilo kakav teret migranstke krize bude na Srbiji kada su baš te zemlje u koje migranti žele da idu izazvale ratove u njihovim matičnim zemljama. Jedina obaveza Vlade kada su u pitanju migranti, prema Šešeljevim rečima, je da osigura bezbednost i štiti interese građana Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here