Zoran Živković: Svi koji žele zdravu Srbiju mogu biti naši partneri na izborima

0
111

“Svi oni koji žele normalnu i zdravu Srbiju, koji žele da Srbija bude ne samo lepa nego i dobra država i svi koji vide Srbiju u Evropskoj Uniji mogu biti naši partneri na predstojećim izborima” rekao je u izjavi za KTV televiziju Zoran Živković, predsednik Nove stranke.

Izborne radnje nastavljene su ukidanjem vanrednog stanja, a opozicija se ponovo podelila po pitanju izlaska na izbore. Pokret slobodnih građana je objavio da izlazi na izbore, a takodje i Pokret Dosta je bilo, koji je počeo sa prikupljanjem potpisa. Nova stranka je odavno donela odluku da na izborima ruši Vučića jer u ovoj stranci smatraju da bojkot nije rešenje, a na izbore će izaći zajedno sa Zelenom strankom. Kako gleda na odluku pojedinih članica opozicionog bloka da promene odluku o bojkotu i da li te stranke mogu postati partneri njegove stranke pitali smo Zorana Živkovića, predsednika Nove stranke.

Pojedini politički analitičari ističu da ne vide razlog da bilo ko uopšte razmišlja o promeni odluke o bojkotu izbora jer se izborni uslovi na koje je ukazivano da nisu fer nisu promenili. Kako kažu, vlast je imala 99 odsto prisustva u medijima, dok opozicija gotovo nigde nije imala medijskog prostora, a procenjuju da će situacija biti još gora. Smatraju da su pojedine opozicione stranke promenile svoj stav o bojkotu izbora jer možda misle da će im nezadovoljstvo Vučićevim ponašanjem tokom vanrednog stanja pomoći da pređu cenzus od tri posto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here