„Svi oni koji žele normalnu i zdravu Srbiju, koji žele da Srbija bude ne samo lepa nego i dobra država i svi koji vide Srbiju u Evropskoj Uniji mogu biti naši partneri na predstojećim izborima“ rekao je u izjavi za KTV televiziju Zoran Živković, predsednik Nove stranke.

Izborne radnje nastavljene su ukidanjem vanrednog stanja, a opozicija se ponovo podelila po pitanju izlaska na izbore. Pokret slobodnih građana je objavio da izlazi na izbore, a takodje i Pokret Dosta je bilo, koji je počeo sa prikupljanjem potpisa. Nova stranka je odavno donela odluku da na izborima ruši Vučića jer u ovoj stranci smatraju da bojkot nije rešenje, a na izbore će izaći zajedno sa Zelenom strankom. Kako gleda na odluku pojedinih članica opozicionog bloka da promene odluku o bojkotu i da li te stranke mogu postati partneri njegove stranke pitali smo Zorana Živkovića, predsednika Nove stranke.

Pojedini politički analitičari ističu da ne vide razlog da bilo ko uopšte razmišlja o promeni odluke o bojkotu izbora jer se izborni uslovi na koje je ukazivano da nisu fer nisu promenili. Kako kažu, vlast je imala 99 odsto prisustva u medijima, dok opozicija gotovo nigde nije imala medijskog prostora, a procenjuju da će situacija biti još gora. Smatraju da su pojedine opozicione stranke promenile svoj stav o bojkotu izbora jer možda misle da će im nezadovoljstvo Vučićevim ponašanjem tokom vanrednog stanja pomoći da pređu cenzus od tri posto.