Dačić i Bocan Harčenko o bilateralnoj saradnji Srbije i Rusije

0
126

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, sastao se sa ambasadorom Ruske federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom sa kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje i predstojećim aktivnostima u okviru međunarodnih organizacija, ali i o borbi protiv pandemije virusa COVID 19.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko razmenili su danas mišljenja o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje i predstojećim aktivnostima u okviru međunarodnih organizacija.

Dačić je i ovom prilikom izrazio zahvalnost za blagovremenu pomoć ruskih stručnjaka Srbiji u borbi protiv pandemije COVID-19, kojom je još jednom potvrđena solidarnost i tradicionalno prijateljstvo među narodima dveju država.

On je takođe informisao rusku stranu o odlukama Vlade Srbije o ublažavanju pojedinih mera koje su bile uvedene tokom vanredne situacije.

Obostrano je izraženo očekivanje da će poboljšana epidemiološka situacija u Srbiji u najskorije vreme omogućiti razmenu poseta na visokom nivou i nastavak intenzivnih aktivnosti u cilju unapređenja svih aspekata bilateralne saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here