Radikali protiv finansiranja NVO i zaduživanja kod MMF-a

0
108

Srpska radikalna stranka zalaže se za zakon kojim se zabranjuje finansiranje nevladinih organizacija koje vređaju srpski narod i državu Srbiju, za prestanak zaduživanja Srbije po nepovoljnim uslovima kod međunarodnog monetarnog fonda i za povećanje domaće proizvodnje i poboljšanje položaja srpskih privrednika u odnosu na strane investitore.

Srpska radikalna stranka predlaže donošenje zakona kojim se zabranjuje finansiranje nevladinih organizacija koje se otvoreno bave antisrpskom politikom i vređaju srpski narod i državu, a čije primarno finansiranje dolazi iz inostranstva. Radikali ističu da se za finansiranje ovakvih organizacija godišnje izdvoji više od 10 milijardi dinara iz budžeta Republike Srbije, a da nije normalno da građani Srbije tako nešto plaćaju.

Zamenik predsednika SRS, Aleksandar Šešelj, rekao je i da je u interesu Srbije da se više ne zadužuje po nepovoljnim uslovima kod Međunarodnog monetarnog fonda. “Smatramo da Srbija ne sme da bude zavisna od stranih kreditora” rekao je Šešelj.

Srpski radikali zalažu se i za povećanje domaće proizvodnje i za poboljšanje položaja srpskih privrednika u odnosu na strane investitore.

Radikali već godinama kritikuju ekonomsku politiku Vlade Republike Srbije kojom se strani investitori forsiraju na uštrb domaćih investitora i pri tom kao najveći problem izdvajaju subvencionisanje i navode da iako u zakonu piše da subvencije mogu dobiti i domaći i strani privrednici praksa pokazuje da subvencije dobijaju samo inostrani investitori.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here