Mija bubnjar sahranjen na Reformatorskom groblju u Zrenjaninu

0
1093

Branislav Mijatović Mija, poznati muzičar i šoumen, osnivač popularne muzičke grupe “Slatki greh” i naš sugrađanin preminuo je u subotu, 23. maja, nakon duge i teške bolesti. Ostaće upamćen kao vrstan muzičar, jedan od najboljih bubnjara u Srbiji, veliki čovek, prijatelj i ljubitelj umetnosti muzike. Mija je sahranjen danas na reformatorskom groblju u Zrenjaninu u prisustvu porodice, brojnih, kolega, prijatelja i poznanika.

Naš sugrađanin, proslavljeni muzičar i šoumen, nekadašnji bubnjar i jedan od osnivača grupe „Slatki greh“ Branislav Mijatović Mija preminuo je 23. maja, na Institutu u Sremskoj Kamenici. U „Slatki greh“ je došao daleke 1977. i nastupao je zajedno sa Lepom Brenom i Sašom Popovićem do 1991. godine. Tokom osamdesetih i u prvoj polovini devedesetih godina “Slatki greh” bio je jedan od najpopularnijih sastava ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već i u regionu. Miju je publika imala priliku da gleda i u filmskom serijalu „Hajde da se volimo“, sa Lepom Brenom u glavnoj ulozi. Nakon što je Lepa Brena nastavila solo karijeru, Mija je zajedno sa svojim kumom, gitaristom Zoranom Radanovim, nastavio da radi u bendu, u izmenjenom sastavu, ali pod istim imenom.

Od Mije su se oprostili i njegovi nekadašnji saradnici.

“Teško mi je da o njemu govorim u prošlom vremenu, sećam se da sam se ovako osećao i kada nas je napustio Bora. Mija je bio sjajan muzičar i izuzetan čovek, veliki je ovo gubitak za njegovu porodicu, za sve nas koji smo ga voleli i poštovali” rekao je Saša Popović.

Lepa Brena se emotivnom porukom na Instagramu oprostila od svog kolege.

“Poslednji pozdrav mom dragom bubnjaru Miji, čoveku koji je svojom energijom, ljubavlju prema muzici, dao doprinos našem zajedničkom uspehu u muzici a svojom dobrotom i životnom energijom postigao da smo svi uživali u zajedničkoj saradnji. Počivaj u miru dragi Mijo i nadam se da si na boljem mestu, gde vlada ljubav i harmonija! Poslednji pozdrav, Brena.” napisala je popularna pevačica.

Oni koji su ga poznavali, kažu da je Branislav Mijatović bio sjajan muzičar i izuzetan čovek. Ostaće upamćen kao jedan od najboljih bubnjara u Srbiji, veliki čovek, prijatelj, ljubitelj umetnosti i muzike.

Branislav Mijatović Mija sahranjen je 25. maja na reformatorskom groblju u prisustvu članova porodice, brojnih kolega, prijatelja i poznanika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here