Toma Fila o hapšenju Miloševića i operaciji “Sablja”

0
107

Toma Fila je naglasio da su hapšenju Miloševića morali da prisustvuju predsednik Vlade, ministar policije ili državni tužilac, ali da oni to nisu smeli i da je prisutan bio samo Čeda Jovanović, koji za to nije imao osnova.

Emisija u kojoj su učestvovali Čedomir Jovanović i Svetlana Ražnatović izazvala je burne reakcije javnosti. Do danas ostaje misterija kakvu je ulogu nekadašnji visoki funkcioner DS-a i potpredsednik Vlade imao u Sablji, ali i u hapšenju Miloševića. Upitali smo čuvenog advokata, Tomu Filu da li ćemo ikada saznati istinu. Odgovarajući na ovo pitanje Toma Fila je naglasio da su hapšenju Miloševića morali da prisustvuju predsednik vlade, ministar policije ili državni tužilac, ali da oni to nisu smeli i da je prisutan bio samo Čeda Jovanović, koji za to nije imao osnova.

U vreme “Sablje” na teritoriji Republike Srbije privedeno je 11.665 lica, a ukupno je podneto 3.560 krivičnih prijava protiv 3.946 osoba. Do sada je država isplatila više desetina miliona dinara na ime naknade štete privedenima u akciji “Sblja”, a bivši ministar pravde Zoran Stojković izjavio je svojevremeno da je isplaćeno više od 600 zahteva. Država je sa pojedincima pokušala da se nagodi tako što im je ponudila 3.000 dinara za svaki dan proveden u pritvoru. Neki su pristali na to, kako bi izbegli suđenje, dok su drugi ipak tužili državu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here