Bijeljinska saobraćajna policija pojačala kontrolu kretanja vozila

0
204

Radarski sistem “dual” ponovo će od sutra, pa do 20. juna kontrolisati brzinu kretanja vozila na putevima koje pokriva Policijska uprava Bijeljina. Statistika iz aprila mjeseca pokazuje da je na području ove policijske uprave evidentirano 60 saobraćajnih udesa u kojima su dva lica izgubila život, šest lica je teže, a 10 lakše povrijeđeno.

Jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama po lice jeste neprilagođena i nepropisna brzina kretanje vozila pokazuje policijska statistika. S ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda, od sutra će PU Bijeljina sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja na putevima radarskim sistemom “dual”. Radarski sistem “dual” ponovo će od sutra, pa do 20. juna kontrolisati brzinu kretanja vozila na putevima koje pokriva Policijska uprava Bijeljina.

Podsjetimo, teška saobraćajna nezgoda u kojoj je stradala jedna osoba dogodila se 4. maja na obilaznici oko grada Bijeljina kod skretanja za Brijesnicu. Na ovom potezu kažu u policiji, česte su i kontrole bezbjednosti saobraćaja. Policijska uprava Bijeljina apeluje da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Tokom aprila policija je evidentirala ukupno 714 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Pojačana kontrola saobraćaja sistemom “dual” vršiće se s ciljem prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima je dominantan uizrok neprilagođena, nebezbijedna i nepropisna brzina kretanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here