Pomoć poljoprivrednicima u Bijeljini

0
59

U narednom periodu poljoprivreda BiH može računati na tranšu od 25 miliona evra, na koja će putem projekata moći da apliciraju poljoprivrednici koji imaju planove za investicije koje vode ka unapređenju posla.

U narednom periodu poljoprivreda BiH može računati na tranšu od 25 miliona evra, na koja će putem projekata moći da apliciraju poljoprivrednici koji imaju planove za investicije koje vode ka unapređenju posla. 18. maja objavljen je javni poziv u okviru “eufor biznis” projekta za poljoprivrednike, koji ima za cilj ublažavanje posljedica virusa korona u ovom sektoru.

Ovaj javni poziv, vrijedan 1,8 miliona KM otvoren je do 8.juna. Projekat koji se odnosi na cijelu BiH vrijedan je 1,8 miliona maraka, a ako na javni poziv pristigne veći broj kvalitetnih projekata biće ovaj iznos proširen na sumu od 4 miliona maraka. Pravo prijave imaju sva mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda, preduzetnici i zadruge uz uslov da imaju razvijenu mrežu kooperanata. Novina je da ovaj javni poziv uključuje i podršku sektoru pčelarstva.

Podsjetimo, bespovratnim sredstvima iz evropskih grantova u Bijeljini je i prošle godine uspješno realizovana izgradnja skladišnog prostora u Crnjelovu. A u skladu sa pravilnikom o raspodjeli novčanih podsticaja, u bijeljinskom Agrarnom fondu počeli su da zaprimaju i zahtjeve za podsticaje od strane poljoprivrednih proizvođača. Već prvog dana stigli su zahtjevi za podršku podizanju plastenika. Uslovi za ostvarivanje podsticaja lokalne zajednice nisu se mijenjali. Zahtjevi se u zavisnosti od proizvodnje mogu podnositi sve do kraja novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here