Stamatović obišao radove na izmeštanju rečnog korita i početne stanice gondole

0
181

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović obišao je radove na izmeštanju rečnog korita i obnovi kišnog kolektora u centru Zlatibora, kao i lokaciju početne stanice gondolske žičare na Zlatiboru.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović obišao je radove na izmeštanju rečnog korita u centru Zlatibora i obnovi kišnog i fekalnog kolektora u ukupnoj dužini od 700 metara. Izvođač radova je KJP „Zlatibor“. Stamatović je tom prilikom izjavio da je u pitanju projekat izmeštanja rečnog korita, ispod tržnog centra, na ulasku u Zlatibor, koje prolazi kroz kompletan tržni centar do izlaska na kraju Zlatibora, i da su radovi u završnoj fazi. Poslovi su trajali nepunih dva i po meseca, uključujući i obnovu fekalnog kolektora čime će se kompletno rešiti pitanje površinskih i otpadnih voda u narednih 100 godina – istakao je Stamatović.

Stamatović je obišao i lokaciju početne stanice gondolske žičare na Zlatiboru i izrazio je zadovoljstvo trenutnom dinamikom i realizacijom radova.

Zlatiborska gondola, u dužini od devet kilometara, sa jednom međustanicom na Ribničkom jezeru će povezivati centar turističkog naselja sa vrhom Tornik i posetioci Zlatibora će u njoj moći da uživaju tokom čitave godine. Lokalno rukovodstvo je, zadovoljno realizacijom ovog projekta, najavilo i drugu gondolsku žičaru od Tornika do vrha Čigota.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here